Som ni vet så jobbar ju jag som elevassistent på en skola och jag trivs jättebra med det. Jag har dock börjar fundera lite på om jag skulle ta och utbilda mig inom kost och träning och börja jobba inom dessa områden då jag ju verkligen brinner för dessa intressen. Det av mina intressen som lämpar sig bäst för ett jobb tycker jag är träningsintresset och det finns ju så många olika spännande jobb inom detta segment så jag tror inte att det ska vara några problem att hitta rätt bland de jobb som finns.

barn

Jag har flera kompisar som har andra intressen än vad jag har och som jobbar med de intressen de har och de är alla överens om att det är den bästa lösningen eftersom det gör att man aldrig är trött och hängig när man ska till jobbet. Man behöver ju inte längta efter att jobbet ska vara över för att hålla på med sina intressen, för man har ju hela tiden sitt intresse på jobbet!

Beroende av vad man är intresserad av så är det såklart lättare eller svårare att hitta ett bra jobb som man kan trivas med, det säger ju sig självt. Bland de kompisar jag har som jobbar med sina intressen så har jag en kompis som jobbar som danslärare och på så sätt får jobba med sin stora passion varje dag. En annan kompis jobbar som PT och då hon älskar att vara på gymmet (hon skulle nog gärna bo där om hon kunde) så är det även där en kombination av intresse och jobb. Eftersom jag har två polare som lyckats hitta rätt så tycker jag att även jag borde kunna göra det så jag har stora förhoppningar! Mer om detta senare när jag vet mer!