När man gillar att träna så är det aldrig svårt att ta sig iväg, utan det gör man med lätta steg. Jag har alltid älskat att träna, som ni vet, så för mig är gymmet himmelriket! Jag har dock ingen i min närhet som håller med, så jag får många gånger gå ensam. Detta är främst för att jag vill träna oftare än de personer jag har i min närhet. Man kan ju inte gärna tvinga andra att göra sådant som de ändå inte är sugna på, eller hur?

Nåväl, jag har ganska nyligen flyttat till en större lägenhet och med en större yta kan jag också enklare träna hemma. Vissa dagar tycker jag att det är trevligt, faktiskt. Jag förstår helt och hållet de personer som bara tränas hemma utan att gå till gymmet alls. Nu handlar det ju om hur mycket man vill träna och vad man vill träna, för i vissa fall passar det ju inte så bra att träna hemma.

Att lägga upp ett bra träningsschema om man är lite ovan

Jag skulle ju, som ni vet, gärna jobba som typ PT eller liknande och om jag skulle göra det så skulle jag träffa på många som inte är vana vid att träna. Jag har några kompisar och familjemedlemmar som inte tränar, så jag har inte bara tränings-älskare omkring mig. De jag känner som inte tränar men vill är ofta lite rädda för det.

Att vara lite rädd för saker och ting man är osäker på är inte konstigt, utan det är fullt förståeligt. Jag har också vissa saker som jag är rädd för, träning är dock inte en av dessa saker. Jag tycker att jag är bra på att hjälpa personer med träning, så jag skulle nog bli en bra PT, faktiskt!

Jag brukar lägga upp träningsscheman för personer i min närhet som inte är vana vid träning. En sak som jag gillar är att tipsa om typ dörrtrapets även kallat chinsstång, eller hopprep och annat som man enkelt kan ha hemma. Just dörrtrapets tycker jag är ett superkul och smidigt redskap för hemmaträning.

Vill du köpa en själv kan du lätt hitta den bästa dörrtrapetsen här. Det är väldigt enkelt att mäta sina framsteg med detta redskap, så vill du se hur det går med din utveckling så rekommenderar jag dig verkligen att testa det! Det är bara att sätta fast den hemma och kicka igång, så det är inga konstigheter!

Pull ups

Pull ups med en dörrtrapets